Nova vest
Fudbal 0

24.5.2024.

12:00

Rasplet u borbi za opstanak – Voždovac pred ambisom

Pred poslednje kolo plej-auta superligaškog fudbala ekipa Voždovca ima najmanje šanse da izbgne najgori scenario.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Peđa Milosavljević/Starsport

"Zmajevi" su pretposlednji na tabeli, tri boda su iza Železničara kome će i bod protiv Javora u Ivanjici biti dovoljan da izbori baraž za ostanak u elitnom društvu.

"Do kraja - časno", glasi poruka Voždovčana pred meč poslednje runde protiv davno otpisanog Radnika. Voždovčanima će ovo biti i poslednja prilika da upišu prvu pobedu u plej-autu. 

Osim loših partija ekipe u plej-autu, klub sa "krova" i te kako brinu i određene situacije koje su se desile na drugom terenima. Voždovac se pred sam finiš sezone već oglašavao saopštenjima u kojima je pozivao na poštenu borbu, no kako im rezultati direktnih rivala za opstanak nisu išli na ruku, iz kluba je nakon mečeva pretposlednjeg kola poslata više nego jasna poruka.

"Kažu da treba biti veliki i u pobedi i u porazu… Kad je poraz na terenu, sportski i pošten, treba, pokazujemo to gospodstvo već više od 10 godina u najvišem rangu srpskog fudbala… Ali šta kažu kada te poraze za nekim tamo stolom u mračnoj kafani, ti što loptu ni šutnuli nisu, ali su rešili da se igraju životima dece i poštenih ljudi. Pa još pošalju one ljude u crnom, da ti to i saopšte. Ne direktno u lice, već onako kako jedino znaju i to kod tvoje kuće, na tvom terenu…"

Spas u poslednji čas bi mogao da nađe IMT koji gostuje nezainteresovanom Spartaku i u slučaju trijumfa sigurno bi obezbedio još jednu sezonu u društvu najboljih.

Za klub koji nema ni adekvatan stadion za takmičenje, pa mečeve igra na stadionu možda budućeg drugoligaša Voždovca, ostanak još jednu sezonu u Superligi bio bi istinski podvig.

Najinteresantnije će, ipak, biti u Ivanjici - tamo će Javor i Železničar odlučivati o svojoj sudbini.

Ivanjičanima bi pobeda moguće donela i opstanak (u slučaju da IMT ne pobedi), dok svaki drugi ishod donosi baraž ekipi Radovana Čurčića.

Probuđenim Pančevcima bod u Ivanjici znači trenutni spas od eliminacije u niži rang i osiguran baraž, poraz rizik od ispadanja (u slučaju pobede Voždovca), dok bi trijumf četu trenera Tomislava Sivića mogao da vine i van zone baraža - za to je potrebno i da IMT izgubi u Subotici.

Superliga (plej-aut), poslednje kolo

18:30 Voždovac - Radnik
18:30 Javor - Železničar
18:30 Novi Pazar - Radnički Niš
18:30 Spartak - IMT

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Zanimljivosti

Tajna uspeha Golfa

Golf ove godine slavi svoj 50. rođendan – i ima šta da slavi! Trenutno se proizvodi u osmoj generaciji i jedan je od tri najprodavanija automobila svih vremena.

Dojče vele

17:50

6 h

Testovi

Prva vožnja: Geely Coolray – kec u rukavu

Posle SUV-a Atlas Pro, kineski Geely na naše tržište uvodi drugi model. Coolray je nešto manji, ali izuzetno dobro opremljen, sa vrlo snažnim motorom i osetno je jeftiniji od konkurencije.

Auto magazin/Aleksandar Bursać

15:10

9 h

Novo Sport Video Menu