Nova vest
Tenis 16

24.5.2024.

12:27

Federer: "Želim više šarenila u tenisu – nekako je stara škola"

Rodžer Federer je pre dve godine okačio reket o klin, ali i dalje se priča o njemu.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia/Thierry Le Fouille/SIPA

Švajcarac je zvezda dokumentarnog filma u produkciji Amazona Prajm, "Posednjih 12 dana", koji će imati premijeru 20. juna.

Pre toga, Rodžer je veoma aktivan i u drugim projektima, a ovih dana je otvorio teniski teren u mestu La Kornev u Francuskoj. 

Rodžer je kasnije u obraćanju novinarima pričao o aktuelnom trenutku tenisa, a njegovo mišljenje je da bi tenis trebalo brzo da evoluira inače rizikuje da izgubi navijače.

"Voleo bih da vidim više šarenila u tenisu. Naš sport je nekako 'stara škola'. Potrebne su nam nove metode, nove ideje. Ako ne bude toga, mladi će odlaziti na fudbal ili neki drugi sport", upozorio je Federer, vlasnik osam pehara sa Vimbldona.

Federer se družio sa velikim brojem mališana koji je došao da ga vidi i prebaci po koju lopticu sa njim na novom terenu.

Upitan je i šta bi savetovao detetu koje želi jednog dana da postane poput njega ili Kilijana Mbapea.

"Rekao bih im da slušaju roditelje i trenere. Broj dva, morate da volite to što radite. Ponekad morate da trenirate i malo napornije nego što želite. Talenat postoji u različitim oblicima, to je rad, tehnika, organizacija, logistika, sa kim ste okruženi. Rad je od suštinskog značaja", podvukao je bivši broj jedan.

Podeli:

Komentari 16

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 16

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Zanimljivosti

Tajna uspeha Golfa

Golf ove godine slavi svoj 50. rođendan – i ima šta da slavi! Trenutno se proizvodi u osmoj generaciji i jedan je od tri najprodavanija automobila svih vremena.

Dojče vele

17:50

6 h

Testovi

Prva vožnja: Geely Coolray – kec u rukavu

Posle SUV-a Atlas Pro, kineski Geely na naše tržište uvodi drugi model. Coolray je nešto manji, ali izuzetno dobro opremljen, sa vrlo snažnim motorom i osetno je jeftiniji od konkurencije.

Auto magazin/Aleksandar Bursać

15:10

8 h

Novo Sport Video Menu