Nova vest
Košarka 143

24.5.2024.

12:12

Hoće li Partizan u Evroligu – počela sezona nagađanja

Ko će sledeće godine igrati u Evroligi, pitanje je koje ovih dana najviše zanima srpsku košarkašku javnost.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Peđa Milosavljević/Starsport

Informacija da titula u ABA ligi više ne daje prednost pri dodeli vajldkarti za Evroligu dao je u četvrtak Paulius Motiejunas, izvršni direktor Evrolige za Baketnews.

To znači da će konačnu odluku o učesnicima doneti klubovi Evrolige sa stalnim licencama, a u opticaju je pet specijalnih pozivnica, pa je još uvek nepoznato da li će Zvezda i Partizan biti deo evroligaškog karavana.

Brzo nakon toga Mozzart Sport preneo je da će specijalna pozivnica za narednu sezonu koštatio čak 750.000 evra i da je to iznos koji treba da izdvoje večitia, ako žele da budu deo elite.

Pored beogradskih "večitih rivala" u konkurenciji za specijalne pozivnice su još Virtus Bolonja, Alba i Valensija.

Spekulacije o tome ko će dobiti vajld kard već su počele, pa su se ovog petka u srpskim medijima pojavile informacije da je Partizan dobio garancije za sledeću sezonu.

Iz KK Partizan ističu da su to za sada nagađanja i da se ništa tačno ne zna do konačne odluke Evrolige.

Sam Željko Obradović nakon finalne serije ABA lige istakao je da veruje da će crno-beli biti deo elitnog takmičenja iu sezoni 2024/25.

Jedna od ovih pet ekipa koje konkurišu za specijalnu pozivnicu će napustiti Evroligu naredne sezone, a neizvesno je i da li će Pariz, kao osvajač Evrokupa igrati u elitnom takmičenju, a odluke se očekuju tokom juna i jula.

Podeli:

Komentari 143

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 143

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Zanimljivosti

Tajna uspeha Golfa

Golf ove godine slavi svoj 50. rođendan – i ima šta da slavi! Trenutno se proizvodi u osmoj generaciji i jedan je od tri najprodavanija automobila svih vremena.

Dojče vele

17:50

6 h

Testovi

Prva vožnja: Geely Coolray – kec u rukavu

Posle SUV-a Atlas Pro, kineski Geely na naše tržište uvodi drugi model. Coolray je nešto manji, ali izuzetno dobro opremljen, sa vrlo snažnim motorom i osetno je jeftiniji od konkurencije.

Auto magazin/Aleksandar Bursać

15:10

8 h

Novo Sport Video Menu