Nova vest
Tenis

Sreda, 13.01.2016.

16:25

"Put šampiona" u novom ruhu

“Put šampiona” naziv je hodnika koji vodi od svlačionica do ulaza na teren na Rod Lejver Areni, najvećem stadionu na Australijan openu.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Instagram@djokernole

O stadionu kapaciteta 14.820 mesta već se mnogo toga zna – kada je izgrađen, po kome je dobio ime, kakve je transformacije doživljavao…

Međutim, tek smo prošle godine uspeli da provirimo i krenemo “Putem šampiona” kojim teniseri izlaze na teren prvog Gren slema u Melburnu.

Celom dužinom hodnika postavljeni su posteri svih šampiona Australijan opena, među kojima su najuspešniji Roj Emerson, Novak Đoković, Rodžer Federer, Andre Agasi, Margaret Kort, Serena Vilijams, Ivon Gulagong, Štefi Graf, Monika Seleš, Martina Hingis i mnogi drugi.

Pred ovogodišnje izdanje Otvorenog prvenstva Australije u tenisu, organizatori su renovirali određene objekte, između ostalog i čuveni hodnik. Najbolji teniser sveta Novak Đoković pet puta je osvajao ovaj turnir, što je rekord Open ere, bio je oduševljen novim izgledom šampionskog puta.

#NoleFam, today I'm gonna show you how the walk to the Rod Laver arena looks like. Among these great Tennis names I've found my idols from young age, can you spot yours? Danas æu vam pokazati kako izgleda tunel kroz koji se prolazi do Rod Lejver arene. Ispunjen je velikim teniskim imenima meðu kojima sam pronašao i svoje idole iz mlaðih dana :)

Posted by Novak Djokovic on Wednesday, January 13, 2016

“Danas ću vam pokazati kako izgleda tunel kroz koji se prolazi do Rod Lejver Arene. Ispunjen je velikim teniskim imenima među kojima sam pronašao i svoje idole iz mlađih dana. Zadivljen sam. Bravo!”, napisao je Đoković uz video.

Najveća arena izgrađena 1988. kada je prvi Gren slem sezone prebačen iz Kujong teniskog kluba – prvobitno nazvana Centralni teren, da bi 12 godina kasnije dobila ime po najvećem australijskom igraču ikada. Sedišta na stadionu zamenjena su 2005. godine tako da su redovi između njih prošireni, pa se daleko lakše prolazi. Takođe, napravljen je pokretni krov koji se otvara ili zatvara za samo 15 minuta, a zahvaljujući kojem mečevi mogu igrati i kada su vremenski uslovi loši.

Na njemu se organizuju, koncerti rok zvezda, auto-moto dešavanja, konferencije, svečane večera i koncerti klasične muzike, ali mu je glavna namena da u dve nedelje januara bude domaćin najvećim teniskim zvezdama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d