Nova vest
Tenis

Nedelja, 18.01.2015.

09:41

Del Potro ne igra u Melburnu

Argentinski teniser Huan Martin del Potro objavio je da je primoran da se povuče sa Australijan Opena, koji počinje u ponedeljak.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Beta/AP Photo/Vincent Thian

Del Potro je ove nedelje igrao na svom prvom turniru posle više od deset meseci, ostvario je dve pobede u Sidneju, pre nego što je u četvrtfinalu izgubio od Kazahstanca Mihaila Kukuškina, koji je stigao do finala.

Popularni Delpo je propustio gotovo celu prošlu sezonu zbog povrede zgloba, koji je morao da operiše. U objašnjenju svoje odluke o povlačenju sa prvog Gren slema sezone rekao je da njegov zglob nije spreman za napore koji bi ga čekali na “Melburn parku”.

Ne osećam se spremno za igranje na ovako velikom turniru. Bio bi to moj prvi Gren slem posle godinu dana i igranje pet setova bi bilo teško i možda i opasno po moj zglob. Bila je ovo teška odluka, ali bi mogla da se ispostavi kao pametna ako želim da ostanem zdrav i igram cele godine. Zglob me boli poslednjih dana i nedelja, ali to nije ništa novo. Teško je to reći, ali se osećam pozitivno i želim da igram tenis kao ove nedelje. Zbog toga sam i odlučio da se povučem sa Australijan Opena”, istakao je Del Potro.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu