Izvor: B92

Obično pretpostavljamo da nas putno osiguranje pokriva spektar stvari, ali da li ste primetili da jedna svakodnevna ne upada u njih?

Neki nose više, neki manje stvari, ali ono bez čega ne krećemo iz kuće je smartfon. Osim što nam je neophodan radi komunikacije, predstavlja i našu, često jedinu, kameru.

Ipak, šteta koja se može desiti mobilnom telefonu često nije pokrivena garancijom i osiguranjem, pa tako svaki slomljeni ekran ili bilo koja druga šteta neće biti pokriveni.

“Sve češće putnici oštećuju ili gube svoje gedžete da bi kasnije otkrili da ni u jednom trenutku putno osiguranje nije pokrivalo trošak“, kaže Natali Bal koja se bavi osiguranjima.

Kompanija Zoom Travel kaže da je skoro 10 odsto svih žalbi na plaćena osiguranja bilo vezano za mobilni telefon, stoga ovo je dobar podsetnik putnicima da pogledaju sve stavke koje osiguranje pokriva.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.