Izvor: B92

Američka start-ap kompanija "Orion Span" predstavila je svoj pojekat izgradnje prvog luksuznog hotela u svemiru pod nazivom "Aurora Stejšn" (Aurora Station), koji bi, prema planu, prve goste trebalo da primi 2022. godine.

"Aurora Stejšn" će moći da primi šest gostiju u istovremeno, uključujući i dva člana posade. Predviđeno je da putovanje i boravak traju 12 dana.

"Naš cilj je da učinimo svemir dostupnim za svakoga. Putnici će do hotela 'Aurora Stejšn' putovati brzo i po najnižoj ceni ikada", izjavio osnivač i direktor "Orion Span"-a Frenk Banger.

Iako je putovanje od 9,5 miliona dolara nedostižno velikoj većini ljudi, iz "Orion Spana" ističu da će ljudima ponuditi autentični doživljaj Svemira.

Tokom 12 dana, putnici koji se mogu da priušte ovo avanturu, leteće na visini od 320 kilometara iznad površine Zemlje u niskoj Zemljinoj orbiti, odakle će moći da uživaju u neverovatnim prizorima naše planete.

Hotel će orbitirati oko Zemlje svakih 90 minuta, što znači da će gosti moći da vide 16 izlazaka i zalazaka sunca za 24 sata.

Putnici će u hotelu imati odličnu uslugu, a pre uzletanja u svemir moraće da prođu tromesečni program obuke. Prilikom povratka na Zemlju, za sve putnike će biti organizovan svečani doček.

Inače, "Orin Span" sarađuje sa timom "svemirskih veterana", koji ukupno imaju više od 140 godina iskustva u istraživanju svemira.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.