Izvor: B92

Ako mislite da znate šta je sve potrebno da ponesete na letovanje, razmisliste još jednom. Jedne stvari se sigurno nikada ne biste setili...

Nije reč o lekovima ili nekim posebnim dokumentima, već o stoperu za vrata koji, kako tvrdi stručnjak za putovanja Dejvid Klajn, može da vam spase život na letovanju, piše Dejli Mejl.

On tvrdi da na putovanje obavezno treba poneti jednostvanu napravu koja blokira vrata ili ih drži otvorenim. Kada u hotelskoj sobi zatvorite vrata za sobom, drveni stoper podmetnite ispod vrata da ne bi mogla da se otvore.

Thinkstock

Klajn kaže da taj savet Klajn daje zbog mnogobrojnih terorističkih napada i pljački koje se događaju u poznatim letovalištima.

"Ako vide da vrata ne mogu da se otvore, nastaviće da traže druga koja mogu", navodi on, i dodaje, "To vam daje vremena da pobegnete u slučaju napada ili se skrijete dok ne dođe policija".

Thinkstock

.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.