Izvor: B92

Stanovnici jednog sela u Indoneziji potrudili su se da turistima ponude nesvakidašnji prizor šarenila svojim obojenim kućicama. Kada su ih obojili, u Kampung Pelangi su počeli da hrle posetioci sa svih strana sveta.

U selu, koje se prethodno zvalo Kampung Vonosari, danas se nalazi 223 kućice. Svaka kuća i njen krov obojeni su sa tri različite boje, a zidovi su ukrašeni i 3D crtežima. Kroz sličan tretman prošli su i lokalni most i sve klupe.

Lokalne vlasti su uložilo oko 4,5 miliona dolara u transformaciju, nadajući se da će selo postati turistička atrakcija. Radovi su završeni prošlog meseca.

Razvoj Kampung Pelangija pozitivno utiče na lokalnu ekonomiju, pošto stanovnici sve više žive od prodaje hrane i suvenira sve većem broju turista. Selo je naročito popularno kod foto-entuzijasta.

Kampung Pelangi je, pre transfomacije, bio poznat kao utočište sirotinje. Četke i farbe se prihvatio i sam gradonačelnik, pa je ovo mestašce sad veoma živahna i atraktivna tuiristička atrakcija.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.