Izvor: B92

Uprkos svom zasluženom "elitizmu", Vrnjačka Banja, kao prestonica domaćeg kontinentalnog turizma, može se smatrati i mestom za odmor za - svačiji džep.

Piše: G. Ćirović

Izvor: Novosti.rs

Cene smeštaja u hotelima i apartmanima neznatno su se promenile u odnosu na prošlu godinu, pa tako polupansion u hotelu "Breza" košta 2.450 dinara, u "Cepteru" 2.064-3.192, u hotelu "Kralj" 3.500, dok noćenje sa doručkom u "Aleksandru" košta 3.100-6.000, a u elitnom "Solarisu" 3.600-11.000 dinara. Cena kreveta u privatnom smeštaju, u zavisnosti od lokacije i opremljenosti, kreće se od 400 do 700, a u apartmanima od 1.500 do 4.500 dinara.

"Vrnjačka Banja raspolaže sa najvećim brojem smeštajnih jedinica u Srbiji, tako da će svaki gost naći slobodno mesto i biti zadovoljan i ponudom i uslugom", kaže Goran Karavesović iz lokalne turističke organizacije. "Za naše goste vožnja atraktivnim vozićem košta 80 dinara, iznajmljivanje rikše na pola sata 300, a bicikla za decu i odrasle 200 dinara po satu. Ulaznice za neki od šest otvorenih bazena koštaju od 200 do 1.000 dinara, dok u mnogobrojnim velnes centrima, po kojima Vrnjačka Banja prednjači, tretmani koštaju od 1.500 do 2.400 dinara".

Osim izvora lekovite vode, uređenih parkova, staza za šetnju i terena za sport i rekreaciju po kojima je Banja nadaleko poznata, vrnjački gosti imaju priliku da posete i jedinstveni Japanski vrt, a tu su i povoljni izleti do obližnjih manastira Žiče, Ljubostinje i Studenice, romantične vožnje fijakerima, a za najmlađe i električnim automobilčićima...

Foto: Thinkstock

U blizini Vrnjačke Banje je i poznato planinsko odmaralište Goč sa velikim brojem ribnjaka sa svežom planinskom pastrmkom koja se, po ceni od 800 do 1.200 dinara za kilogram, može spremiti na licu mesta u etno-ambijentu.
Cena polupansiona na Goču je 2.200 dinara, a dnevno iznajmljivanje apartmana je od 25 do 45 evra - dodaje Karavesović. - Posebna atrakcija je let malim avionom iznad Banje koji košta 1.500 dinara po osobi, a za odvažnije i "ekstremnije" goste tu su paraglajding i rafting.

Kao i svake godine, i ovog leta Vrnjačka Banja biće centar kulturnih i zabavnih dešavanja. Gosti će biti u prilici da uz odmor i kvalitetnu uslugu uživaju i u dobrom provodu na 13. po redu Međunarodnom vrnjačkom karnevalu koji će okupiti nekoliko hiljada učesnika iz zemlje i sveta, Moto-rok festu i Festivalu klasične muzike.

Ljubitelji elektronske muzike iz celog regiona okupiće se po 11. put na "Lavfestu", na kojem će ove godine uz najeminentnija imena tehno i elektroscene nastupiti i poznati rok bendovi - "Goran Bare i Majke", "Goblini", "KBO!" "Obojeni program" i "Del Arno bend". Prva polovina avgusta rezervisana je najpre za tradicionalne "Dane Danila Bate Stojkovića" posvećene velikanu srpskog glumišta koji je, osim na filmu i pozorišnim daskama, ostavio dubok trag i među Vrnjčanima kao svojim domaćinima kojima je bio čest, i rado viđen gost, a potom i za 41. po redu Festival filmskog scenarija, jedne od najstarijih manifestacija u Srbiji.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.