Izvor: B92

Turisti koji planiraju putovanje u Jordan obično zamišljaju kamile, beduine i boravak u šatorima na vrelom pustinjskom suncu. Malo kome, međutim, pada na pamet čudna tehnološka budućnost.

Kompanija Freedomes nedavno je najavila otvaranje "Marsovskog parka", kompleksa od 20 kupola boje peska, smeštenih u blizini područja Vadi Rum, poznatog i kao Dolina meseca.

Vadi Rum poznat je po impresivnim stenovitim formacijama - raznolikim vrtoglavim liticama, uskim kanjonima, prirodnim lukovima, klizištima i pećinama.

Lokacija parka nalazi se nadomak predela u kojima je snimak film "Marsovac" iz 2015. godine, sa Metom Dejmonom u glavnoj ulozi.

Svaka kupola opremljena je zasebnim privatnim toaletom, a sve pružaju predivan panoramski pogled na nepregledno polje crvene pustinje. Njena lepota naročito dolazi do izražaja noću, kada park natkrije zvezdano nebo.

Poseta ovom mestu možda neće biti ista kao odlazak na Crvenu planetu, ali će turisti svakako doživeti nesvakidašnje iskustvo, vredno pamćenja.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.