Izvor: B92

Ako savršen odmor zamišljate kao čitanje knjiga, onda bi ovaj portugalski hotel trebalo da se nađe na vašoj listi destinacija iz snova.

Hotel “Literari men" u Obidosu dom je 45.000 knjiga, od kojih svaka stoji na raspolaganju gostima. One se nalaze svuda u hotelu – u spavaćim sobama, barovima, restoranima i prostorijama za relaksaciju.

Hotel je otvoren prošlog oktobra, a cilj vlasnika je da do 2017. sakupi 100.000 knjiga.

Knjige obuhvataju najraziličitije žanrove - od istorije i poezije, do kulinarstva i fikcije, što znači da će svako moći da pronađe nešto za sebe.

Jedini problem koji bi ljubitelji knjiga mogli da imaju je to što verovatno neće hteti da se odvoje od hotela i odu u obilazak ovog simpatičnog mesta.

Obidos je srednjovekovno selo, staro više od 700 godina. Nalazi se 50 kilometara severno od Lisabona, u regiji Centro. Svi njegovi meštani vole da čitaju, a dokaz za to je Crkva Svetog Santjaga iz 13. veka, ispunjena knjigama, koja danas nosi naziv “Grande Livrarija de Santjago”.

Prošle godine u decembru Unesko je proglasio Obidos za “Grad književnosti“.

A photo posted by Paulo (@paulodalmeida) on

.

.

.

A photo posted by Nadine S (@nadjazzarama) on

.

Centenas de livros e 30 tipos de gin !!! #gin #gintonic #obidos #theliterarymanhotel

A photo posted by Comidas e Bebidas (@o_que_mais_gostei) on

.

.

.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.