Izvor: B92

Jedan Britanac nije mogao da odoli penjanju na vrh Ajfelove kule tokom posete Parizu, iako je znao da bi ta avantura mogla da ga košta susreta sa policijom.

Džejms Kingston je u svojoj novoj knjizi “Never Look Down” priznao da je u početku delovala ‘van domašaja, neosvojivo... jer je reč o tako posebnoj građevini na koju ljudi obično ne misle da se penju’.

Međutim, čim je sa grupom turista liftom dospeo na vrh, shvatio je da je ‘prilično lako popeti se na kulu jer konstrukcija podseća na džinovske merdevine’.

Džejms je uspeo da umakne sigurnosnim kamerama, prođe pored obezbeđenja, popne se i sakrije se, pre nego što se oko 9 časova ujutro ponovo spustio na sigurno tlo, gde ga je odmah uhapsila policija.

The money shot. Full video in bio!

A photo posted by James Kingston (@thejameskingston) on

Sećajući se tog doživljaja iz oktobra 2014, ovaj avanturista je napisao da ga je ‘sačekalo oko deset policajaca sa pištoljima, ali da su zapravo bili fini i da su samo radili svoj posao’.

“Prvo su zauzeli krajnje profesionalan stav i rekli ‘Ne bi trebalo da radite ovo’, ali ubrzo nisu mogli više da izdrže... Pitali su me kako je bilo i kako sam uspeo to da izvedem”, rekao je Džejms.

Uprkos tome što je tokom saslušanja u stanici bio primoran da obriše sve fotografije, Džejms ih je prethodno sačuvao na memorijskoj kartici u fotoaparatu koju je zatim izvadio i stavio u ranac.

Ubrzo je pušten na slobodu, sa zabranom penjanja na Ajfelov toranj od tri godine.

Džejms navodi da mu je penjanje na vrh pružilo ‘osećaj potpune slobode’.

Izvor: Daily Mail

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.