Izvor: B92

Na prvi pogled je teško poverovati da ovi predeli zaista postoje na zemlji. Na prvi pogled je teško poverovati da ovi predeli zaista postoje na zemlji. Prizori kao da su fotografisani na drugoj planeti, a neki od njih poslužili su i za snimanje holivudskih hitova.

Pustinja Vadi Rum u Jordanu izgleda kao da je s druge planete, a njen izvanzemaljski izgled poslužio je kao planeta Mars u holivudskom hitu “Marsovac“.

Foto: Thinkstock / Wadi Rum pustinja

Ova zadivljujuća tvorevina u Nevadi poznata je i kao Flaj gejzir. Nastao je pri potrazi za geotermičkom energijom. Rupa, koja je izbušena tada nije zatvorena lepo, pa je mineralna voda pronašla put da izađe na površinu i napravi nešto nalik fontani.

Foto: Thinkstock / Fly gejzir

Ovaj prirodni gasoviti krater u Turkmenistanu poznat je i kao Vrata pakla, zato što konstantno gori još od kako su ga geolozi zapalili 1971. godine, kako bi sprečili širenje metana.

Foto: Thinkstock / Vrata pakla

Bajkalsko jezero – najdublje jezero na svetu.

Foto: Thinkstock / Bajkalsno jezero

Veliki prizmatični izvor dobija svoje vividne nijanse od bakterije koja voli toplotu i živi u vrelom jezgru.

Foto: Thinkstock

Ova astronomska opservatorija na planini Mauna Kea na Havajima je najbolje mesto na kojem se možete naći među oblacima na zemlji.

Foto: Thinkstock

Ovo mesto u Boliviji predstavlja najveću količinu soli na kopnu, i to je sve što je ostalo od praistorijskog jezera.

Foto: Thinkstock

.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.