Izvor: Daily Mail

Autor: {"id":354258,"id_news":1162746,"name":"","surname":"Daily Mail"}

Bilo da se radi o grupnom selfiju ili slici nekog otmenog koktela uz zalazak sunca, vaše fotografije sa odmora otkrivaju nešto više o vama.

U sprovedenom istraživanju na sajtu LoveHolidays.com, 1.000 ljudi je odabralo svoje omiljene snimke sa odmora. Na osnovu onoga što su odabrali, psiholog i fotograf Džon Kentiš ocenio je ličnost ispitanika.

Na primer, prema Kentišu, onaj koji će slikati neke znamenitosti na odmoru za sebe misli da je "zabavniji, duhovitiji i pametniji" od onih koji preferiraju selfije.

Zatim, oni koji fotografišu svoje noge pored bazena ili na plaži, iako se trude da se pokažu kao umetnici, zapravo samo žele da se pohvale svojim nogama. Dok oni koji objavljuju slike kako ispijaju egzotične koktele uz zalazak sunca zapravo žele da se pohvale ljudima kod kuće kako uživaju na odmoru. “Ovaj turista zapravo govori, ‘Ja živim svoj san...možete samo da mi zavidite’”, kaže Kentiš.

Kako se pokazalo, ljubitelji "napućenih" selfija pokazuju kako su oni "nesumnjivo jedinstveni i zavodljivi" i da na odmoru ne moraju da se bave kulturom da bi se dobro proveli.

Oni koji pronalaze savršene lokacije za sliku "u skoku", istovremeno žele da se predstave da su slobodnog duha i na zabavnom putovanju, ali i da se pohvale svojim telom.

Kentiš je takođe ukazao na neke savete koie mogu pomoći u usavršavanju slika sa odmora.

“Slike sa filterom će za 45 odsto imati više komentara od onih bez filtera, dok će neobične kompozicije na slici doneti 29 odsto više lajkova od onih ‘običnih’”, navodi Džon.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.