Izvor: Orbitz.com

Autor: {"id":319892,"id_news":1065919,"name":"","surname":"Orbitz.com"}

Blog o putovanjima Orbitz.com objavio je listu evropskih zemalja koje turisti neopravdano zaobilaze na kojoj se nalazi i Srbija.

“Ako volite splavove, arhitekturu iz komunističke ere i skijanje, nemojte zaobilaziti Srbiju, predivnu balkansku zemlju koja je postala suverena 2006. i čija je južna pokrajina Kosovo proglasila nezavisnost 2008. Reka Sava uliva se u Dunav u Beogradu, prestonici države sa više od 1,2 miliona stanovnika i bogatim noćnim životom – da, klubovi na vodi zaista postoje – Teslinim muzejom, Beogradskom tvrđavom i zanimljivim “Room Escape” klubovima, piše u ovom blogu.

Na listi se nalaze Bosna i Hercegovina (“Raspad Jugoslavije je učinio čuda za Hrvatsku, ali ne i za BiH”) i Makedonija (“Obiđite Stari bazar u Skoplju, posetite godišnji festival venčanja u Galičniku ili provedite nekoliko dana na Ohridskom jezeru”).

Takođe, nabrojane su Belorusija, Island, Lihtenštajn, Luksemburg, Moldavija, Monako i San Marino.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.