Izvor: A. KRSMANOVIÆ

Autor: {"id":308294,"id_news":1032380,"name":"","surname":"A. KRSMANOVI\u00c6"}

Prednosti aranžmana krajem sezone mnogobrojne: Jeftinije je, manje su gužve, a temperature su prijatnije. Podjednako lepo biće vam u Toskani, Amsterdamu, Cirihu ili na Zlatiboru, pišu Večernje novosti.

Pitovanje u septembru ima bezbroj prednosti i nema nijednu manu.

U septembru nema čekanja na granicama i naplatnim rampama, jer su gužve prošle. Vreme nije prevruće, ali je i dalje lepo. Cene su svuda niže, a mesta ima dovoljno.

Firenca je najbolji izbor za putovanje u septembru, jer su boje Toskane najlepše u kasno leto. Pored obilaska Duoma, palate Mediči i muzeja Ufici, na lepim trgovima u senci renesansnih crkava ili s pogledom na Ponte Vekio može se popiti najbolje vino u Italiji. U restoranima Firence služe se firentinski stekovi, pečurke i lešnici. Takođe, u septembru još uvek mogu da se “uhvate” rasprodaje.

TOSKANA je najlepša u jesen, jer je tokom leta prepuna turista. U septembru su sve radnje i restorani otvoreni, za razliku od avgusta, kada Italijani idu na kolektivni odmor.

ZLATIBOR je dobio naziv po zlatnom lišću koje u jesen pada sa breza, pa se čini kao da čitava planina sija. Cene su niže za 20 odsto, a mogućnosti za odlaske na izlete su mnogobrojne: Stopića pećina, Sirogojno, Šarganska osmica, Mokra Gora... U privatnom smeštaju apartman može da se nađe od 2.000 dinara, a polupansion u hotelu košta od 2.100 dinara.

CIRIH nije grad dosadnih bankara i tihih časovničara. Naprotiv, to je uzbudljivo mesto s mnogo kafića, s modernim buticima, fantastičnim restoranima, odličnim noćnim provodom, dobrim šopingom i prelepom prirodom. Cirih ima šarm 19. veka i vibracije 21. veka. Mnogo zelenila i divna priroda, lep centar grada i mnoštvo muzeja dovoljan su razlog da se u septembru otputuje u Cirih.

AMSTERDAM je romantičan grad, ali je njegova okolina još lepša. Ture obično obuhvataju i izlete do Haga, Roterdama i Delfta, pa putem mogu da se vide stare vetrenjače i nepregledna polja cveća.

BAVARSKA je najjužnija nemačka pokrajina koja ima stotine lepih dvoraca. Tu se nalazi Nojšvanštajn koji je vlasnika Ludviga doveo do prosjačkog štapa, a Volta Diznija inspirisao da stvori imperiju. Bavarski dvorci su deo “romantičnog puta” kojim svake godine prođe milion turista.

Izvor: novosti.rs

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.