Izvor: Lonely Planet

Autor: {"id":264709,"id_news":915545,"name":"","surname":"Lonely Planet"}

Ako ste želeli da proputujete svet, ali da na odredištu ipak ne morate preterano da brinete o štednji, ovo su odredišta za vas.

Foto: Pedro Szekely / Flickr.com

Magazin Lonely Planet objavio je listu najisplativijih destinacija za 2015. godinu. Evo koje zemlje su na njoj:

Tunis

Foto: Dennis Jarvis / Flickr.com

Turizam se polako oporavlja u ovoj zemlji, ali se očekuje da će i ove godine cene biti znatno niže od cena u periodu pre prevrata 2011. Tunis se nada da će povoljnim ponudama ponovo privući turiste, a preporučuje se poseta glavnom gradu, istraživanje seta iz filma “Ratovi zvezda” i ostaci rimskih utvrđenja na severu zemlje.

Južnoafrička Republika

Foto: Harvey Barrison / Flickr.com

Južnoafrička Republika nudi brojne potpuno besplatne aktivnosti, poput ulaska u većinu muzeja u državi, ali i istraživanje životinjskog sveta po vrlo povoljnim cenama.

Većina putnika zabaviće se u Kejptaunu, a da na to ne potroši bogatstvo. Najbolji period za posetu je od marta do maja i od septembra do oktobra.

Šangaj

Foto: whiz-ka / Flickr.com

U prelepom obalskom gradu prenoćište se može naći i za manje od 10 dolara, naravno, ako ne tražite svetski poznate lance hotela.

Slično je i sa hranom: kod uličnih prodavaca možete se pristojno najesti za samo jedan dolar, dok ćete u renomiranim restoranima ipak platiti više.

Samoa

Foto: mikigroup / Flickr.com

Samoa u poslednje vreme postaje vrlo popularna destinacija za one koji vole da odsedaju kod domaćina i za vrlo malo novca uz prenoćište dobijaju i hranu.

Preporučuje se odmor u Apiji, najvećem gradu i prestonici Samoe, u kojoj najbolje možete iskusiti način života stanovnika ove daleke zemlje.

Bali

Foto: Jimmy McIntyre / Flickr.com

Iako se na Baliju nalaze neki od najskupljih hotela sveta, ovde možete naći brojne bungalove, ali i povoljne pansione. Naravno, spa tretmani na Baliju, koji su s pravom poznati širom sveta, jeftiniji su nego iste usluge u većini drugih zemalja.

Urugvaj

Foto: Vince Alongi / Flickr.com

Urugvaj je možda i najpovoljnija destinacija u Južnoj Americi. Ova ponosna država ima šta da ponudi: ukusnu hranu, opušten način života u prestonici Montevideu i odlične plaže.

Portugalija

Foto: F Mira / Flickr.com

Regija Algarve u Portugaliji ima vrlo pristupačne cene, za razliku od drugih delova te zemlje. Osim ove oblasti, idealne za porodice i surfere, povoljan je i Lisabon. Mnogi ga porede s Barselonom, ali s mnogo manjim gužvama i nižim cenama.

Tajvan

Foto: William Cho / Flickr.com

Tajpej je mnogo jeftiniji od Hongkonga, Seula, ili Tokija, a nudi mnogo toga. Iako je hotelski smeštaj ipak nešto skuplji, ovde možete naći brojne hostele i pansione, a uobičajeno je i kampovanje.

Rumunija

Foto: Camil Ghircoias / Flickr.com

Rumunija je odlično povezana s ostatkom Evrope, zahvaljujući niskotarifnim avionskim letovima, a nudi i vrlo povoljna prenoćišta, jeftine karte za plovidbe Dunavom i spektakularne srednjovekovne zamkove.

Burkina Faso

Foto: Jeff Attaway / Flickr.com

Burkina Faso je pravi skriveni dragulj zapadne Afrike. Ova manje poznata zemlja opčinila je svakog ko ju je posetio. Obiđite Uagadugu, prestonicu sa izvrsnom umetničkom scenom.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.