Izvor: B92

O Beogradu piše najčitaniji italijanski dnevni list Corriere della Sera "Beograd - novi Berlin", tako nazivaju naš glavni grad u novinskom članku, koji je danas objavljen, saopštila je Turistička organizacija Srbije (TOS).

Kako se navodi u saopštenju, TOS je u julu ove godine, u okviru jednog u nizu studijskih putovanja za novinare, ugostila i novinarsku ekipu najpoznatijeg italijanskog turističkog magazine “Dove”, deo grupe RCS - Corriere della Sera.

Novinarka Ornela D'Alesio i fotograf Vitorio Đianela boravili su u Srbiji nekoliko dana sa ciljem promocije turističkih potencijala i kulturno-istorijskog nasleđa naše zemlje i prestonice.

Tokom boravka novinari su obišli brojne lokacije u glavnom gradu, među kojima su Kalemegdan, Skadarlija, Hram Svetog Save, ali naročitu su pažnju posvetili "novom licu" Beograda: potez od Beton"Hale do Mikser Hausa, posetili su Novi Beograd, kao i Belgrade Design District.

"Italijanska javnost sve učestalije gleda na Srbiju i na Beograd kao novu i blisku turističku destinaciju", ističe se u saopštenju i dodaje da nakon velike reportaže u "Dove” magazinu, današnji članak potvrđuje interesovanje izdavača, a time i široke publike prema Srbiji i Beogradu.

U uvodnom delu današnjeg novinskog članka, Beograd je predstavljen kao moderan, vitalan, kreativan, ali i kulturno briljantan evropski grad.

Beograd i Srbija sve su više prisutni kao turistička destinacija na italijanskom tržištu, kako u medijima tako i u ponudi turističkih operatora, zaključeno je u saopštenju.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.