Izvor: Index.hr

Autor: {"id":258541,"id_news":899387,"name":"","surname":"Index.hr"}

Ostrvo Galešnjak u zadarskom arhipelagu oduvek privlači pažnju svojim nesvakidašnjim srcolikim oblikom, a poslednjih godina je često tema o kojoj pišu strani mediji.

Sve više zaljubljenih parova zakazuje venčanja na ovom ostrvu, pa se često naziva i “ostrvom ljubavi”.

Ovog puta, Galešnjak je dobio titulu “najslađeg ostrva na svetu” zahvaljujući novinaru i putopiscu Huffington Posta Kenu Dženingsonu.

"Prelepa Dalmacija puna je malih ostrva, baš kao što su psi dalmatinci, koji su po Dalmaciji dobili ime, posuti mnogobrojnim crnim tačkicama. Ovo najslađe ostrvo na svetu nenaseljeno je i izgleda božanstveno gledano iz vazduha”, napisao je Dženings.

Ostrvo Galešnjak primetio je Napoleonov kartograf još davne 1806. godine, a popularnost mu je naglo porasla nakon što je za Google Earth 2009. snimljen iz vazduha.

Galešnjak je u privatnom vlasništvu porodice Jureško koja planira da iskoristi njegovu popularnost, pa je ostrvo već preimenovano u "Ostrvo za zaljubljene", a vlasnici planiraju i sadnju maslinika na kako bi ga "ukrasili" za ceremonije venčanja.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.