Izvor: Daily Mail

Autor: {"id":250172,"id_news":880718,"name":"","surname":"Daily Mail"}

Najpovoljnija odmarališta u Evropi ove godine su Kosta del Sol i Bugarska, dok su Italija i Francuska najskuplja.

Foto: Ralph Daily / Flickr.com

Putnici su upozoreni da tipične potrepštine na odmoru, poput kreme za sunčanje i repelenta za insekte, u nekim odmaralištima koštaju i do 80 odsto više.

Oni koji odluče da jedu u restoranima, primetiće da su cene na najpopularnijim odmaralištima pale i za 46 odsto. To je slučaj sa Sorentom u Italiji i Porečom u Hrvatskoj.

Cene su porasle na Majorci, koja je trenutno jedno od najskupljih mesta u Evropi na kojima možete jesti.

Do takvih rezultata došlo je istraživanje britanskog Post Office Travel Money, koji je ispitao cene tipičnih potrepština za turiste u 13 najpopularnijih odmarališta.

Istraživanjem je obuhvaćena cena obroka za porodicu sa predjelom i dezertom, potrepštine za plažu, sokovi i alkoholna pića.

Najpovoljniji je Sunčev breg u Bugarskoj gde trošak za navedene stvari iznosi 84 evra.

Sledeće najpovoljnije odmaralište je Kosta del Sol, gde pomenute stvari koštaju 101 evro, a prati ga Krit (110 evra).

Uprkos padu cena obroka, Sorento je jedno od najskupljih odmarališta, gde letnje potrepštine koštaju u proseku 180 evra. Skuplja je samo Nica u Francuskoj – 187 evra.

Kantica i lopatice za igranje u pesku koštaju samo dva evra na Kritu, ali u Nici ćete za njih morati da izdvojite 10 evra. Porcija pomfrita je na Sunčevom bregu 80 centi, a u Nici više od četiri evra.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.