Izvor: Index.hr

Autor: {"id":215531,"id_news":797502,"name":"","surname":"Index.hr"}

Pilot Henk Kejn snimio je ovu neverovatnu fotografiju ledom okovanog Čikaga tokom leta iz Vašingtona. U Čikagu je juče izmereno rekordnih minus 31 stepen Celzijusa, a led i hladnoća okovali su gotovo celi severnoamerički kontinent.

Stanje u Čikagu je sasvim nesvakidašnje. Ulice koje su svakodnevno prepune ljudi, sad su opustošene.

Od retko jake hladnoće i jezero se zaledilo. Ljudi koji ipak izađu na ulice oblače toliko slojeva odeće da se jedva kreću. Napolju je teško zadržati se duže od pet minuta, ne toliko zbog temperature već zbog vetra koji povećava subjektivni osećaj hladnoće. Hiljade letova zbog hladnoće je otkazano, a zatvaraju se i škole.

Čikago nije jedini; na području Oklahome i Teksasa, zbog jakog vetra zabeleženo je čak minus 40 stepeni Celzijusa. U pojedinim gradovima je preko noći izmerena razlika u temperaturi od čak 45 stepeni.

-- Pročitajte i SAD: Ledeni talas odneo 21 život --

Zbog velike hladnoće i jakog vjetra, zaposleni u zoološkom vrtu Linkoln park u Čikagu morali su u zatvorene prostorije smestiti čak i polarne medvede i pingvine.

U Indijani se vlasti bore s jakim vetrom, ledom i 30 centimetara snega, zbog čega su brojni građani ostali zatrpani u svojim domovima. Više od 30 hiljada tamošnjih potrošača ostalo je bez struje u ponedeljak uveče, a vlasti su upozorile da bi neki domovi mogli biti u mraku i hladnoći danima.

-- Pročitajte i Amerika: Hladnije nego na Marsu --

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.