Izvor: M. Pejiæ

Autor: {"id":162648,"id_news":680059,"name":"","surname":"M. Peji\u00e6"}

Beograd će u naredne dve godine dobiti novu najvišu zgradu koja će sa svojih 146 metara nadmašiti dosadašnjeg lidera u visini - Poslovni centar „Ušće”.

Kula će se nalaziti u sklopu luksuznog naselja „West 65” u Novom Beogradu koji će prve stanovnike primiti do aprila ove godine kada će od ukupno 514 stanova biti useljivo 150.

Na atraktivnoj lokaciji u Ulici Omladinskih brigada, uz naprednu tehnologiju, komforne stanove i pregršt pratećih sadržaja, „West 65” izdvojiće se na urbanističkoj mapi Beograda i po najvišoj kuli u prestonici koja će sa 39 spratova krasiti ovaj atraktivni stambeno-poslovni kompleks.

Budući da je studijom visokih objekata gradnja u Beogradu ograničena na maksimalnih 150 metara, ova kula će još dugo ostati u samom vrhu gradskih nebodera.

Do aprila će biti završene tri stambene lamele sa 150 stanova, 19 lokala u prizemlju i oko 200 parking mesta raspoređenih u dve podzemne etaže. Zamisao projektanata bila je da u komforno i moderno naselje unesu i duh starog grada, pa će tako pešačke zone unutar kompleksa podsećati na one u Ulici kneza Mihaila - kaže Siniša Važić, zamenik direktora prodaje kompanije „PFB Beograd”, koja je glavni izvođač radova i lokalna članica građevinske kompanije „PSP Farman” koja je investitor ovog projekta vrednog 170 miliona evra.

Kula će se prostirati na 37.058 kvadrata, a u njenom sklopu, kao dve nezavisne organizacione celine, planirani su poslovni prostor i hotelski apartmani sa obezbeđenih 545 parking mesta. Stanovi će se isticati po dizajnu, kvalitetu izrade, sigurnosti, tehnologiji i ekologiji, a kvadrat će koštati 2.000 evra sa PDV-om. U naselju će biti i vrtić, tržni centar, dečje igralište, trg i 1.300 parking mesta.

Izvor: 24sata.rs

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.