Izvor: B92

Kineski magazin „China Aviation Newspaper“ je u objavio članak o Crnoj Gori pod naslovom: „Istražite divlju lepotu Crne Gore“.

Članak je objavljen na pet stranica u punom koloru, a na naslovnoj stranici je takođe motiv iz Crne Gore. Ovo je veoma uticajan štampani medij u Kini, a ujedno je i zvanični inflight magazin njihovog najvećeg avio prevoznika, Air China, koji godišnje preveze oko 60 miliona putnika.

Air China je ujedno i prvi kineski avio prevoznik koji je uveo servis bežičnog interneta u svojim avionima.

U članku se pored fotografija pominju prirodne lepote Crne Gore, kanjoni, planine, reke itd. Posebna pažnja posvećena je kanjonu reke Tare za koji navode da je jedan od najlepših na svetu.

Bokokotorski zaliv i grad Kotor su predstavljeni kao mesta koja se moraju posetiti tokom boravka u Crnoj Gori. Na kraju članka se navodi: „Crna Gora je biser Mediterana sa jedinstvenim prirodnim lepotama, ljubaznim ljudima i opuštenom atmosferom".

Prosečna godišnja stopa rasta odlaznih putovanja u NR Kini je iznosila 16,9% od 2000. godine, dostigavši rekordnih 57,4 miliona putnika u 2010. godini.

Po procenama Svetske turističke organizacije (UNWTO) NR Kina će do 2020. godine generisati oko 100 miliona odlazaka, mada sudeći po trendu taj cilj će se dostići i do 2015. godine.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.