Izvor: Daily Mail

Autor: {"id":293450,"id_news":989744,"name":"","surname":"Daily Mail"}

Turisti koji su se slikali pored statue žene bivšeg kineskog cara su na meti kritika javnosti zbog nedoličnih fotografija koje su se pojavile na internetu.

Foto: Gwydion M. Williams / Flickr.com

U naizgled bezazlenoj zabavi, turisti su se slikali sa rukom na grudima gole mermerne statue u gradu Sian i zato će sada verovatno dospeti na "crnu listu".

Reč je o statui u kompleksu termalnih izvora koji je postao jedna od najvećih turističkih atrakcija u tom delu Kine. Skulptura predstvlja Jang Guifei, ženu cara Sjuan Cuna iz dinastije Tang, koja je ubijena tokom An Lušan pobune.

Iako posetioci kompleksa imaju pravo da se slikaju na koji god (pristojan) način žele, pojedini odu korak dalje.

Tako je jednom turisti zabranjen dolazak u sve kineske parkove u trajanju od 10 godina, jer se fotografisao sedeći na glavi bronzane statue Crvene armije u Šengli Šan memorijalnom parku.

Pomenuti turisti kojima preti slična sudbina verovatno su imali u vidu statuu Julije u Veroni, uz koju se posetioci tradicionalno fotografišu držeći jednu ruku na njenoj dojci.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.