Izvor: B92, onemileatatime.com

Ovo je pilot-projekat za koji se prvobitno očekuje da će važiti mesec dana

Čini se da aerodrom Keflavik na Islandu nije jedini aerodrom koji nudi besplatno testiranje na kovid 19 na ograničeno vreme. I Aerodrom Luksemburg nudi besplatno testiranje nakon što je otvorio redovne letove od prošlog petka 29. maja. I ne samo to, već kako prenosi Chronicle.lu, zemlja ima prilično impresivnu strategiju testiranja za putnike koji dolaze.

* Ovo je pilot-projekat koji će da važi mesec dana.
* Svi putnici koji u Luksemburg dođu vazdušnim putem dobiće vaučer koji važi sedam dana kako bi se testirali u medicinskoj laboratoriji po svom izboru.
* Alternativno, na aerodromu će biti postavljen kovid 19 centar za testiranje, za one koji žele da se odmah testiraju.
* Rezultati testiranja biće dostavljani elektronskim putem, a u slučaju pozitivnog rezultata primenjivaće se standardna politika samoizolacije.

Do sada je Luksemburg bio otvoren samo za neke evropske posetioce, povratnike itd. Očekuje se da će se zemlja otvoriti za neevropske posetioce od 15. juna.

Aerodrom Luksemburg je prvi glavni aerodrom koji nudi besplatno testiranje na samom aerodromu ili na nekoj od drugih lokacija za testiranje u zemlji.

Početkom maja aerodrom u Beču uveo je testiranje na ovaj virus, ali uz veliku cenu od 190 evra.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.