Izvor: B92

Prinčevski par Aleksandar i Katarina Karađorđević otvorili su danas turističku sezonu 2018. i pozvali sve zainteresovane da u periodu od 20. aprila do 31. oktobra posete dvorski kompleks na Dedinju.

Uz pratnju profesionalnih turističkih vodiča, turisti imaju priliku da obiđu dvorski park, Kraljevski dvor, Beli dvor i dvorsku crkvu Svetog Andreja Prvozvanog, kako bi se u prijatnoj jednoiposatnoj šetnji upoznali sa istorijom, umetnošću i kulturom kojima naša zemlja može da se ponosi. Posetioci će u ovim turama imati priliku i da se sretnu i pozdrave sa prinčevskim parom, kad god budu prisutni.

"Zadovoljstvo mi je što imamo priliku da otvorimo još jednu turističku sezonu i što će naši građani, kao i svi turisti, i ove godine uživati u obilascima dvorova. Istorija i uspomene dvorskog kompleksa su nepresušne i veoma je važno da ih prenesemo na mlade naraštaje i edukujemo ih. Nažalost, čest je slučaj da naši građani nisu informisani o važnim umetničkim delima koja se ovde nalaze, a turističke ture su odlična prilika da ih vide uživo i nauče nešto novo", istakao je princ Aleksandar.

Turistička organizacija Beograda (TOB) organizovaće posete kraljevskim dvorovima svake srede, subote i nedelje, počev od 22. aprila do 31. oktobra, sa organizovanim autobuskim prevozom.

"Razgledanje Dvorskog kompleksa je jedan od najposećenijih turističkih programa koji se realizuje već 14 godina. Usled velikog interesovanja naših sugrađana kao i gostiju iz zemlje i inostranstva, ove godine smo odlučili da uz obilaske vikendom uvedemo dodatne termine", rekao je Miodrag Popović, v. d. direktora Turističke organizacije Beograda, saopšteno je sa Dvora.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.