Izvor: B92

Mnogi građani Srbije odlučili su da uskršnje praznike provedu na putovanju, a sudeći prema rasprodatim aranžmanima u turističkim agencijama najpopularniji su obilasci gradova u Evropi, najviše u Španiji i Italiji, dok je Grčka iz godine u godinu sve traženija destinacija srpskih turista za Uskrs.

U turističkim agencijama kažu da su aranžmani uveliko rasprodati, da je prodaja počela još prošle godine, a da je najveće interesovanje bilo na Sajmu turizma u februaru.

Kako bi privukle putnike, turističke agencije nude raznovrsne aranžmane, a pojedine su ove godine obogatile ponudu, tako da nude i uskršnji aranžman za grčko ostrvo Santorini.

I aranžmani za Solun autobuskim prevozom su prodati, a gotovo i za Atinu.

U ponudi je i Nostalgična tura (Trebinje, Dubrovnik, Mostar i Sarajevo), kao i Ohrid sa izletom za Albaniju, Tirana.

I jedna velika turistička agencija rasprodala je gotovo sve aranžmane za Uskrs, a kako kaže operativni direktor te agencije Dušan Atanasov, najaktuelnija su putovanja za Budimpeštu, Beč, Rim, Barselonu i Nicu.

Atanasov navodi da je ove godine veliko interesovanje za banje u Srbiji, u kojima više nema slobodnih mesta, a građani koji za praznik žele da naprave predah od obaveza odlaze i na Zlatibor, Taru, Kopaonik ili Staru planinu, ali i na Oplenac.

Ovih dana, kako kaže, spremaju se ture i za udaljene destinacije - do Pekinga, Šangaja Balija i drugih egzotičnih destinacija.

Navodi da su počele rezervacije za 1. maj, a domaći turisti iz Srbije zainteresovani su za odlazak na grčko ostrvo Krf i za Italiju.

"Zanimljiv je odlazak autobusom kroz celu Italiju, do Napulja, odakle se putnici vraćaju avionom, kao i tura koja će 1. maja biti u Napulju", kaže Atanasov i dodaje da se Istanbul vraća na "velika vrata" kada je reč o interesovanju putnika.

Kao novu u ponudi za turiste izdvojio je turu za Italiju, i to iz Beograda autobusom, do Trebinja i Dubrovnika, zatim trajektom do Barija, dok je povratak iz Napulja u Beograd predviđen avionom.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.