Dramatično sletanje leteće grdosije usred oluje

Jako olujno nevreme koje je ovih dana zahvatilo Nemačku odrazilo se i na vazdušni saobraćaj. Najočigledniji dokaz toga je dramatično sletanje velikog Erbasa A380, kompanije Emirates na aerodromu u Diseldorfu.

Izvor: B92
Podeli
Printscreen YouTube/Cargospotter
Printscreen YouTube/Cargospotter

Žestoki naleti vetra ometali su pravilno sletanje grdosije teške oko 400 tona, u kojoj se nalazilo nešto manje od 650 putnika i članova posade. Letelica se ljuljala u vazduhu na prilazu pisti.

Samo je vrhunsko umaće pilota uspelo je da zaustavi veliku avion, koji je čim je dotakao pistu počeo da proklizava i da krivuda levo - desno.

jubitelj aviona Martin Bogdan, koji na svom kanalu Cargospotter postavlja snimke uzletanja i sletanja velikih aviona, ovo dramatično ali ipak uspešno sletanje je prokomentarisao rečima:

"Snimio sam hiljade sletanja pod bočnim udarima vetra na više aerodroma širom Europe, ali ovo sletanje Erbasa A380 je bilo ekstremno teško i izvanredno. Prvo je sve izgledalo normalno, ali kada je avion dotakao tlo i pilot pokušao da poravna avion sa sletnom stazom, to se izgledalo nemoguće. Nikada nisam video ovako fantastičnu reakciju pilota. Na snimku možete da vidite kako piloti pokušavaju da poravnaju avion koristeći repno kormilo. Na svu sreću, u tome su i uspeli."

Prati B92 na Viberu

Vesti

Najopasniji gradovi za bezbednost žena

Kairo je najopasnija svetska metropola za žene, dok je London najbezbedniji sudeći prema najnovijem istraživanju fondacije Tomson Rojters koje ima za cilj da utvrdi bezbednost žena u gradovima preko 10 miliona stanovnika.

Vesti sreda 18.10. 16:34 Komentara: 11
strana 1 od 982 idi na stranu