Izvor: B92

Aerodrom Čangi u Singapuru, proglašen najboljim aerodromom na svetu, pronašao je način da putnicima prekrati čekanje. Zahvaljujući tehnologiji, njihov sistem kontrole biće pojačan specijalnim naočarima koje će omogućiti da se putnici ukrcaju na let za svega 15 minuta.

Reč je o AR pametnim naočarima zasnovanim na tehnologiji proširene stvarnosti uz pomoć kojih će radnici aerodroma odmah moći da skeniraju težinu prtljaga.

Naočare će takođe imati ugrađene kamere i funkciju snimanja što će kontroli omogućavati da prati sve što se dešava na aerodromu.

Ne samo da skraćuje vreme čekanja, već ova opcija pruža veću sigurnost zaposlenih prilikom skeniranja, piše Travel + Leisure.

Kako očekuju da se broj putnika do 2035. duplira, nadležni iz avio-kompanije saopštili su da se ovim žele da poboljšaju uslugu kojom će biti zadovoljni i zaposleni i putnici.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.