Izvor: B92

Među oko 300.000 planinara i vernika koji svakog leta pohode Fudži, najvišu planinu u Japanu, prvi put ove godine naći će se i Nišlije - Jelena Mladenović, profesorka engleskog jezika, i Miroslav Dokman, službenik Gradske uprave u Nišu.

Oni će biti deo osmočlane ekspedicije čije će putovanje započeti u sredu, 23. avgusta, a završiti se 4. septembra, rečeno je u Gradskoj kući pošto je zamenik gradonačelnika Niša Miloš Banđur uručio Dokmanu zastavu grada koju će poneti u pohod na Fudži.

Dokman je rekao da će u usponu na vrh planine Fudži učestvovati i planinari iz Crne Gore i Makedonije.

"Ekspediciju će predvoditi jedan od najboljih sportista sa juga Srbije Zoran Pavlović Paća. Jelena Mladenović pridružiće se ekspediciji u Japanu pošto tamo radi kao profesorka", kazao je Dokman.

On je istakao da će ekspedicija u večernjim satima krenuti u osvajanje najvišeg vrha Fudžija visokog 3.776 metara kako bi na sam vrh stigla u zoru jer se sa vrha tada pruža jedinstven pogled na okolinu.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.