Izvor: B92

Jedan hotel u Švajcarskoj izazvao je oštre kritike javnosti nakon što je postavio znak kojim moli sve Jevreje da se okupaju pre nego što uđu u bazen.

Ministarstvo spoljašnjih poslova u Izraelu poslalo je zvaničnu žalbu hotelu Aparthaus Paradies u selu Aroza na istoku Švajcarske zbog uvredljive poruke koju su gosti pronašli na ulazu u bazen.

“Našim jevrejskim gostima: Molimo vas da se pre i nakon plivanja okupate. Ukoliko prekršite pravila, pristup bazenu će vam biti uskraćen”, glasi poruka.

Goste je ne frižideru dočekala još jedna poruka.

“Našim jevrejskim gostima: Pristup frižideru imate u sledećim terminima: od 10-11 sati prepodne i 4:30-5:30 časova popodne. Nadamo se da razumete da osoblje ne želi da ga uznemiravate sve vreme”, pisalo je.

Izraelski ministar spoljašnjih poslova Cipi Hotoveli nazvao je incident “antisemitističkim činom najgore vrste”.

Ipak, menadžer hotela Rut Toman navodi da su drugi gosti hotela, koji je izuzetno popularan među Jevrejima, počeli da se žale na njihove navike, prenosi Agence France Presse.

“Poruka je možda bila pomalo naivna, s obzirom na to da je trebalo da uputim upozorenje svim gostima. Mnogi su došli sa žalbom da se naši jevrejski klijenti ne kupaju, i da u zamrzivaču u prostoriji namenjenoj osoblju drže košer hranu, tako da sam želela da se pobrinem za to da naši zaposleni mogu da ručaju i večeraju na miru”, rekla je Toman.

Hotoveli je u međuvremenu razgovarao sa izraelskim ambasadorom u Švajcarskoj, koji je potvrdio da su natpisi uklonjeni.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.