Izvor: B92

Novi vizuelni identitet Omladinske prestonice Evrope Novi Sad 2019 - "OPENS 2019" predstavljen je sa ciljem da se skrene pažnja javnosti na to da će Novi Sad biti ne samo kulturna već i omladinska prestonica.

Sinoć, prilikom predstavljanja, u omladinskom klubu "OPENS" prikazan je kratak film u kojem su predstavljene novine, a cilj promene je, po rečima Vukašina Grozdanovića, koordinatora Omladinske prestonice Evrope Novi Sad 2019, skretanje pažnje, veća vidljivost i prepoznatljivost "OPENS"-a kod Novosađana i šire javnosti.

"Želeli smo da napravimo ovo kako bi se približili mladima, da napravimo šarene i vesele boje, da pokažemo i kroz naš vizuelni identitet ono što mi želimo da uradimo 2019, šta su nam ciljevi i vrednosti i na koji način da sa građanima komuniciramo preko vizuelnog identiteta", rekao je Grozdanović.

Predsednik Skupštine grada Zdravko Jelušić ocenio je da Novosađani dovoljno znaju o tome da je titula Evropske prestonice kulture velika stvar za Novi Sad, međutim, kako je ocenio, u senci je to da smo i Omladinska prestonica Evrope 2019. godine. „

"To je nepravedno prema ovim mladim ljudima, koji su to zaslužili. Svi smo ponosni na njih jer su uspeli da se izbore za tu laskavu titulu, koja se dodeljuje samo jednom gradu i od dve navedene, to je prvi na redu veliki događaj za naš grad", rekao je Jelušić. Član Gradskog veća za omladinu i sport Ognjen Cvjetićanin istakao je da je zadovoljan nastavljanjem rada "OPENS 2019". „

"Pozdravljam ideju o promeni vizuelnog identiteta, jer je to odličan način modernizovanja, akcije, stalnog kretanja, ali i način za skretanje pažnje nekih novih omladinaca i sveukupne javnosti na rad „OPENS"-a, kazao je Cvjetićanin i dodao da je Grad Novi Sad od ministarstva omladine i sporta dobio dva miliona dinara za uređenje Omladinskog kluba, a od Pokrajinske vlade 400.000 dinara za Kancelariju za mlade.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.