Šta turiste dovodi u Srbiju?

Još nema preciznih podataka koliko je turista posetilo Srbiju prethodnih dana. Ipak, hotelijeri u Beogradu se hvale visokom posetom.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

I Nišlije su zadovoljne jer mnogobrojni turisti koriste tamošnji aerodrom. Zanimljivo je da su turistima u Beogradu, od 50, na raspolaganju bila svega četiri muzeja.

PKG Gužva na Niškom aerodromu sve češća slika. Zbog jeftinih avio-karata mladi odlaze iz Srbije, ali u nju i dolaze.

“Prvi put sam ovde, došla sam u posetu prijateljima, priroda me očarala”, kaže Ališa Kubuš, turistkinja iz Nemačke.

I širom prestonice juga Srbije proteklih dana mogli su se sresti turisti iz celog sveta.

“Ljudi su vrlo ljubazni i ima se šta vidi ovde kod vas”, otkrio je jedan turista iz Kine.

Beograd je tradicionalno bio prva želja gostiju iz inostranstva. Preciznih podatak koliko je turista prodefilovalo još nema, ali hotelijeri zadovoljno trlajju ruke.

“Najviše gostiju bilo je iz Grčke, Turske, Italije...Popunjenost kapaciteta u hotelima u centru Beograda bila je iznad očekivanja, oko 90 odsto”, navode iz Udruženja hotelijera Srbije.

Činjenica koja ne služi na čast jeste da su gosti Beograda mogli da vide postavke svega četiri od 50 muzeja, koliko ih ima.

“Muzej Nikole Tesle, Etnografski.... ono što je bilo zanimljivo jesu manifestacije u centru grada posvećene najmlađima. Najzanimljiviji je bio open bus dok su neki turistički programi bili pauzirani”, ističe Jelena Stanković iz Turističke organizacije Beograda.

U turističkim organizacijama očekuju da će april biti mesec turizma budući da nas krajem meseca očekuje i maraton sa rekordnim brojem učesnika iz celog sveta.

Prati B92 na Viberu

Vesti

Srbija na vodećem sajmu turizma na Bliskom istoku

Turistička organizacija Srbije (TOS) i ove godine se predstavlja na sajmu turizma "Arabian Travel Market“, koji se održava u Dubaiju od 24. aprila do 27. aprila, a koji predstavlja vodeći globalni dogadjaj na Bliskom istoku za turističku privredu.

Vesti utorak 25.04. 18:36 Komentara: 1
strana 1 od 931 idi na stranu