Izvor: B92

Ako niste ljubitelj temperatura ispod nule, ne skijate i vruć pesak vam je draži od mraza i snega, pobegnite u tople krajeve.

1. Kuala Lumpur

U Maleziji ne znaju šta je zima; inače su kod njih najniže temperature oko 15 stepeni, a u ovo doba grejaće vas prijatnih 30. Ovo mesto, čije ime znači ''blatnjav basen'', od nekoliko neuglednih kućica na ušću dveju reka, izraslo je u velegrad koji se diči s četvrtim najvišim tornjem na svetu ili pak neboderima blizancima koji su do 2008. bili najviša zgrada na svetu.

Živopisni kvart Jalan Alor nudi najbolje od lokalne ulične hrane. Visoke temperature u ovo doba godine idealne su za uživanje u vodenim avanturama tematskog parka Sanvej Lagun ili istraživanje četristo godina starih krečnjačkih pećina Batu nedaleko od grada u sklopu kojih se nalazi stogodišnji hinduistički hram.

3. Australija

Australija sa svojim trenutnim temperaturama, koje dostižu 35 stepeni sigurno neće razočarati, kao ni lepota ove zemlje kengura, surfera, izvorne prirode i lagodnog življenja.

4. Novi Zeland

Zemlja koja je poslužila kao savršen set za ekranizaciju Tolkinovih popularnih romana ''Gospodar prstenova'' i 'Hobit'', mnoge je oduševila svojom neverovatnom prirodom i postala turistička atrakcija.

Znakovni jezik je jedan od tri službena jezika na Novom Zelandu – uz Dansku najmanje korumpiranu zemlju na svetu, gde je takođe počela zabavna i istovremeno zastrašujuća aktivnost skoka bandžijem. Hobiton, odnosno zeleni Velington, najstrmija ulica na svetu u Danidinu i vulkan usred Oklanda samo su neke od zanimljivostii Novog Zelanda.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.