Izvor: B92

“Wanda Reign on the Bund“ je prvi šangajski hotel sa sedam zvezdica. Eksterijer je zapanjujuća mešavina stakla i čeilka, a enterijer odiše luksuzom.

Kada se uđe u hotel, pažnju odvlači pod u kojem se nalaze ukrasni kamenčići od žada, a on vodi ka apstraktnoj slici Šangaja, preko celoga zida, koju je naslikao poznati kineski savremeni umetnik Ši Ki.

Veliki mermerni stubovi pružaju se do 10 metara visokog plafona.

Druga umetnička dela, naručena specijalno za hotel, uparena su sa starim šangajskim elementima koji oslikavaju gradski stil dvadesetih i tridesetih godina dvadesetog veka.

Obrasci magnolije i veštački dijamanti boje ćilibara, 3D mozaični murali i vezovi, sve s mnogo kristala, žada i mermera.

Hotel je otvoren pre nekoliko meseci, nakon tri godine konstrukcije. Ovaj, 516 miliona dolara vredan, hotel je najnoviji dodatak ugostiteljskim uslugama vrhunskog kvaliteta, lanca “Wanda Reign“.

Ovo je 51. hotel ove kompanije, koja predstavlja samo mali deo imperije Dalijan Vanda, pod kormilom najbogatijeg čoveka u Kini Vanga Đanlina.

Zahvaljujući ludorijama Vanginog sina, Vangu Sikongu, hotel privlači mlade ljude u dvadesetim i ranim tridesetim godinama.

On je svojim nimalo skromnim postupcima došao na naslovne strane mnogih svetskih medija, što je bila dodatna reklama. Jedna od njegovih naskorijih ludorija je ta da je za svoj 27. rođendan otkupio celo odmaralište na jednom ostvru, a svom psu je kupio ajfon 7 i Eplov sat.

Na drugom spratu nalazi se privatan klub za one koji su deo Vanda kompanije. To je svet za sebe, s vitražima u hodnicima i dekorativnim lusterima koji vise nad kožnim foteljama i nameštajem od mahagonija.

Lični batler je uvek na usluzi, a bar je pun zaliha vina šate lafit i cigareta luj XIV.

Postoje tri spa-sobe, kao i KTV soba sa profesionalnom audio-opremom i svetlom u nijansi blage ljubičaste boje, u slučaju da gosti žele da uživaju u plesu i dobroj muzici, a da ne napuštaju prostoriju.

Zatim, tu je i auto-servis, koji ima luksuzne automobile, sa cenom od 110 dolara po putovanju – koja važi od serije BMW 5 – pa sve do 800 dolara za sat vožnje u rols rojsu.

Čak su i uniforme osoblja unikatne, dizajnirao ih je Lorens Ksu, prvi kineski dizajnera koji se pojavio na Pariskoj nedelji mode. Napravljene su od kineske svile i ostalih tradicionalnih kineskih materijala.

Opet, ima ljudi koji, i pored svega ovoga, smatraju da postoje i luksuzniji hoteli od ovog i koji na njega gledaju kao na hotel od pet, a ne d sedam zvezdica.

Šta vi mislite?

.

.

.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.