Izvor: J. Su.

Autor: {"id":356307,"id_news":1167175,"name":"","surname":"J. Su."}

"Skijališta Srbije" oživela su leto na domaćim planinama, pišu Večernje novosti.

Letovanje na planinama obara rekorde. I dok je donedavno Kopaonik bio sinonim za zimski turizam i skijanje, ove godine jedna od najlepših planina u Srbiji prepuna je gostiju. Udruženim snagama hotelijeri, ugostitelji i "Skijališta Srbije" učinili su da gosti, osim u prirodnim lepotama, uživaju i u bogatom adrenalinskom sadržaju. Udahnuli su život planinskoj lepotici u letnjim danima.

- Na Kopaoniku je tokom mesec dana letnje sezone ostvaren promet veći za 30 odsto u odnosu na isti period prošle godine - kaže Dejan Ljevnaić, v. d. direktora "Skijališta Srbije". - Tornik na Zlatiboru ostvario je za 40 odsto veći prihod nego lane, a do sada je na Torniku i Kopaoniku ostvareno 40.000 vožnji na letnjim sadržajima. To znači da za odmor na srpskim planinama vlada veliko interesovanje.

A da bi privukla što veći broj gostiju, "Skijališta Srbije" prilično su uložila u letnje sadržaje. Ove investicije, kako kaže Ljevnaić, pokazale su se kao odličan potez, jer je došlo do konstantnog povećanja broja domaćih i stranih turista.

- Samo u jednom danu ove turističke centre poseti i do dve hiljade ljudi - ističe Ljevnaić. - Odličnoj posećenosti doprineli su i novi sadržaji na planinama. Od ove sezone Tornik je bogatiji za "Avantura park". Prostire se na površini od oko 1.000 metara kvadratnih, a posetici se mogu oprobati u više od 16 prepreka. Na Kopaoniku je u ponudi trim staza dužine pet kilometara, a trasa se sastoji od četiri rute, u šumskom području.

Ljubitelji planine mogu da uživaju i u panoramskom razgledanju. Turistima su na raspolaganju vožnje žičarom i pešačke ture. Na Kopaoniku i Torniku pripremljene su i staze za mauntin bajk. A moguće je i iznajmiti "mauntin kart", specijalno vozilo za "daunhil" vožnju, koja predstavlja posebnu adrenalinsku atrakciju.

- Imamo i bob na šinama, čije dvosedne sanke dostižu brzinu i do 60 kilometara na sat - priča Ljevnaić. - Tu su i zip lajn i tjubing staza na kojoj je moguće sankanje i tokom letnjih dana. Turisti mogu da se oprobaju i u mini-golfu, košarci, tenisu i fudbalu na multifunkcionalnom terenu.

Zbog velikog interesovanja, planinski centri Tornik i Kopaonik radiće tokom cele nedelje do kraja letnje sezone, kada polako počinju pripreme za zimu.

POPUSTI DO 20 ODSTO

"Skijališta Srbije" posetiocima nude popuste u okviru Top summer vikenda, ali i putem vaučera "Moja Srbija", i to 20 odsto na cenu sadržaja. Proteklog vikenda, za vreme trećeg Top summer vikenda, samo na Kopaoniku je prodato oko 40 odsto više karata za letnje sadržaje nego prethodne godine.

Izvor: novosti.rs

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.