Izvor: B92

Direktni vozovi od Moskve do Beograda krenuće 13. decembra ove godine, a od sledećeg leta će ići i do Crne Gore.

Ruska "Federalna putnička kompanija" ,zavisno preduzeće Ruskih železnica (RŽD), obnoviće od 13. decembra železnički saobraćaj sa Mađarskom, Srbijom i Bugarskom, a počev od leta 2016. godine i sa Crnom Gorom, saopštila je RŽD.

Vagoni bez presedanja Moskva - Sofija i Moskva - Budimpešta biće u sastavu voza 9/10 Moskva-Varšava "Polonez", objavio je sajt Gudok.ru.

Tako će vagon Moskva - Sofija prvi put krenuti iz ruske prestonice 13. decembra, a iz Sofije - 16. decembra. Stanice na tom pravcu biće Smolens, Minsk, Brest, Varšava, Bogumin, Bratislava i Beograd.

Od Moskve do Sofije putnici će stizati za 51 sat i 48 minuta. Polazak vozova će biti svakog dana u 16:27 časova iz prestonice Rusije, a u 11:30 iz Bugarske.

S druge strane, vagon Moskva- Budimpešta u sastavu voza Moskva - Varšava počeće da saobraća iz Moskve od 13. decembra, a iz Budimpešte od 15. decembra.
Na novootvorenim maršrutama saobraćaće novi vagoni sa četiri mesta u kupeima koje su zajednički proizvele Tverska fabrika vagona i Simens. U vagonima su predviđena široka mesta za spavanje, utičnice u svakom kupeu i stočić na sklapanje u kombinaciji sa lavaboom. Vagoni su opremljeni klima-uređajima sa mogućnošću regulisanja u kupeu, a u svakom vagonu se nalaze dve sanitarne prostorije, od kojih je u jednoj ugrađen tuš.

Kako je ranije objavio Gudok.ru, saobraćaj vozova broj 15/16 Moskva - Budimpešta i broj 59/60 Moskva - Sofija, privremeno je obustavljen u decembru 2014. godine zbog naglog pada prometa u putničkom saobraćaju.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.