Izvor: B92

Komisija 48. međunarodnog Sajma turizma u Novom Sadu, koju čine turizmolozi i profesori univerziteta u Beogradu i Novom Sadu, dodela je Jagodini Veliki šampionski pehar za unapređenje turističkih sadržaja i atraktivnost turističke destinacije.

Uz veliki sampionski pehar, Komisija je dodelila i zlatne medalje sadržajima Turističkog kompleksa u Jagodini: Akva parku, ZOO vrtu, Muzeju voštanih figura, Izletištu "Potok" u kojem je sistem fontana dug 122 metra i prvi je veštački vodopad u Srbiji i na Balkanu, a Hotelu Hil, u sastavu kompleksa, za vrhunski kvalitet usluga.

Gradonačelniku Jagodine Ratku Stevanoviću pehar je uručio generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković. Stevanović je rekao novinarima u Jagodini da je Veliki šampionski pehar najviše priznanje za ono što je Jagodina uradila na razvoju turizam.

"Pre 11 godina počeo je turistički procvat Jagodine, kada je na čelo grada došao Dragan Marković, čovek sa idejom i vizijom, čovek sa pogledom na budućnost", rekao je Stevanović. Iz svega toga nastala je jedinstvena turistička ponuda Jagodine: Akva park, ZOO vrt, Muzej voštanih figura, veštački vodopad, sistem fontana.

"Sve ovo učinilo je da Jagodina postane turistički grad u koji godišnje dolazi nekoliko stotina hiljada turista", ocenio je Stevanović i dodao da je turizam pokrenuo Jagodinu i od nje napravio grad prepoznatljiv u Srbiji".

Predsednik Skupštine grada Jagodine Marković izjavio je ranije Tanjugu da je ove godine Jagodinu posetilo više od 400.000 turista i da se za nerednu godinu priprema novo turističko iznenađenje.

Na sajmu turizma u Novom Sadu ove godine učestvuju turističke organizacije iz Srbije, Austrije, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, BiH, Republike Srpske...

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.