Izvor: B92

Čuvena Temerinska pasuljijada, odnosno "Bean festival", koja ima desetogodišnju tradiciju i čiji cilj je promocija jednog od najomiljenijih jela u Srbiji, ove godine će se održati 13. septembra na čenejskom "Salašu 137", izjavio je danas Dragan Vukotić, predsednik i osnivač udruženja "Ekocentar Vodomar 05".

Foto: jeffreyw / Flickr.com

Vukotić je rekao da će koncept festivala pasulja ostati prepoznatljiv, ali i da će biti oplemenjen novim sadržajima, pa će tako, po njegovim rečima, uz takmičenje u kuvanju pasulja na tradicionalan način, posetioci moći da uživaju u ukusima raznih jela od pasulja i ostalim specijalitetima vojvodjanske kuhinje kao što su vrući čvarci, perkelti, krofne, štrudle itd.

"Kao prateći deo pasuljijade biće organizovana "salašarska pijaca" na kojoj je moguće degustirati ili kupiti domaće prehrambene proizvode, zimnicu ili domaću rakiju i vino, a biće priredjeno i pečenje rakije, a biće moguća i degustacija vruće rakije sa kazana", rekao je Vukotić.

Pored tradicionalnih "ravničarskih igara" koje se redovno održavaju u okviru temerinske pasuljijade, po rečima Vukotića, ovogodišnje novine u pratećem programu su: škola jahanja, vožnja fijakerom, gadjanje lukom i strelom...

"Kotizacija za takmičare iznosi 2.000 dinara, a posebno atraktivna nagrada očekuje pobednike u takmičenju u kuvanju pasulja, jer će na poklon dobiti magare", istakao je Vukotić i dodao da će, već po tradiciji, biti priredjen kvalitetan muzički program uz veliki broj spcijalnih gostiju.

Pored "Ekocentra Vodomar 05" organizator pasuljijade je "Salaš 137", a "Bean fest" će biti održan pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.