Izvor: B92

Više od polovine Austrijanaca letuje u Austriji, a četvrtina Bečlija provodi letnji godišnji odmor u gradu i ne odlazi na letovanje, već koristi razne gradske rekretivne ponude u prirodi.

Bečka Privredna komora je uradila istraživanje o tome kako Bečlije provode letnji godišnji odmor koje je obuhvatilo odgovore 500 osoba starijih od 15 godina. Rezultati su pokazali da više od polovine Bečlija ostaje u Austriji za vreme letnjeg godišnjeg odmora, četvrtina provodi odmor u gradu, dok 28 procenata na nekoj od turističkih destinacija u Austriji.

Letovanje u Evropi provodi 36 procenata, dok je devet uplatilo neke dalje destinacije. Samo devet procenata Bečlije ovog leta neće ići na godišnji odmor.

"Bečka turistička i rekretivna privreda nudi dobre letnje pobude i doprinosi vidno povećanju životnog kvaliteta. U Beču se mogu naći prijatne bašte, ponude sporta na vodi na starom i novom Dunavu, bazeni, poslastičarnice i mnogo toga. Da bi se proveo dobar letnji odmor najbolje je doći u Beč i u njemu ga provesti", rekao je Markus Grisler, šef ogranka za turizam i rekreaciju u Privrednoj komori Beča.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.