Izvor: B92

Kome su potrebni brojevi ulica kada imate Malu Sirenu, Sunđer Boba ili transformere?

U selu Huijia na jugu Tajvana svaka kuća se razlikuje od komšijske po drugačije naslikanom muralu iz crtanog filma, navodi CNN.

U prethodnih godinu dana u selu su porasle cene nekretnina, a zabeležen je i porast turista i sve to nakon što su građevine dobile novi, šareniji i življi izgled u vidu murala.

Inspiracija je potekla od tri sestre koje su prilikom posete baki uzele četke u ruke i počele da oslikavaju zid kuće. Rezultat je bio to da je cela kuća bila prekrivena likovima iz crtanih filmova i portretima japanske Daruma lutke (koja donosi sreću).

“Ljudi su ubrzo počeli da oponašaju tri sestre i uređuju spoljašnjost sopstvenih kuća”, izjavio je jedan od komšija.

Danas je ceo kraj oslikan muralima.

Sve ovo je poboljšalo život stanovnika sela Huijan jer se dolaskom velikog broja turista povećala proizvodnja određenih namirnica kao i priliv novca od raznih reklama i usluge smeštaja.

Broj sela koja slede ovu atrakciju sve se više povećava, a neka od najpoznatiji su: Nanlun, selo na zapadu Tajvana, i selo Haifeng.

Shooting murals for work

A photo posted by Clarissa Wei (@dearclarissa) on

.

This one is NOT my ideal life

A photo posted by Clarissa Wei (@dearclarissa) on

.

This looks like my ideal life.

A photo posted by Clarissa Wei (@dearclarissa) on

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.