Izvor: Tanjug

Nacionalna aviokompanija Ujedinjenih Arapskih Emirata Etihad Ervejz saopštila je danas da će proširiti svoju globalnu mrežu linija letovima za Baku, Tbilisi i Dar es Salam u drugoj polovini 2015. povećavši tako broj novih destinacija za narednu godinu na devet.

Foto: Aero Icarus/Flickr.com

Brzo rastući region Kavkaza će biti glavno područje na koje će se aviokompanija usredsrediti naredne godine, sa četiri leta nedeljno ka Bakuu, glavnom gradu Azerbejdžana, od 1. oktobra, dok će letovi ka Tbilisiju, glavnom gradu Gruzije, biti obavljani tri puta nedeljno od 2. oktobra.

Etihad Ervejz će takođe započeti dnevne letove ka Dar es Salamu, najvećem gradu u Tanzaniji, od 1. decembra 2015, pružajući pristup jednom od najznačajnijih privrednih i državnih centara Istočne Afrike, kao i brojnim turističkim atrakcijama ove zemlje, uključujući čiste plaže, safari, i najvišu na svetu samostalno stojeću planinu, Kilimandžaro.

Uvođenje letova za Dar es Salam podržava kontinuiranu ekspanziju Etihad Ervejza u Africi, predstavljajući 11. po redu destinaciju na ovom kontinentu.

To je ujedno i četvrta destinacija ove aviokompanije u Istočnoj Africi i olakšaće povećani protok putničkog i teretnog saobraćaja između ove oblasti i Ujedinjenih Arapskih Emirata, kao i mnogih ključnih destinacija širom severnoazijske mreže Etihad Ervejza.

Letove na ove tri linije obavljaće avioni Erbas A320 konfigurisani u dve klase, sa ukupno 16 sedišta u biznis i 120 sedišta u ekonomskoj klasi.

Tri najnovije dodate linije su deo velike internacionalne ekspanzije globalne mreže linija Etihad Ervejza. Kako je ranije najavljeno, aviokompanija će započeti letove ka Puketu (Tajland), kao i San Francisku i Dalasu u SAD do kraja 2014. godine.

Tokom prve polovine 2015. godine, započeće dnevni letovi za evopske gradove Madrid i Edinburg (Škotska), zajedno sa istorijskim državnim centrom Kalkutom u Indiji i prema jednom od najvažnijih poslovnih i administrativnih centara u Istočnoj Africi, gradu Entebe u Ugandi.

Aviokompanija će takođe obavljati četiri leta nedeljno prema svetskom turističkom i ekonomskom centru, Hong Kongu, kao i tri leta nedeljno do dinamičnog najvećeg i glavnog grada Alžira, Alžiru.

Osim toga, postojeći dnevni letovi Etihad Ervejza do Brizbejna u Australiji, koji se trenutno obavljaju preko Singapura, postaće direktni od juna 2015. godine, omogućavajući tako vezu bez presedanja iz Abu Dabija.

Na ovoj liniji, letove će obavljati avioni Boing 787-9 Dreamliner, konfigurisani u tri potpuno nove klase: Prvi apartman, Biznis Studio i Economy Smart Seat.

Globalna mreža Etihad Ervejza za prevoz putnika i tereta će po narednoj ekspanziji biti povećana do 110 destinacija. Aviokompanija će takođe povećati broj letova na postojećim linijama naredne godine, pružajući gostima još sveobuhvatnije mogućnosti izbora za putovanja širom Evrope, Bliskog istoka, regiona Zaliva, indijskog potkontinenta i Severne Amerike.

Kao deo tekućeg razvoja flote, zakazana je isporuka 14 vazduhoplova u 2015. godini, i to: četiri Erbasa A380, tri Boinga 787-9 Dreamliner i sedam aviona iz porodice A320.

Aviokompanija trenutno u svojoj floti ima 104 vazduhoplova, sa više od 200 već poručenih i pravima na moguću kupovinu još 81 vazduhoplova, navedeno je u saopštenju Etihad Erevjza.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.