Izvor: B92

Tradicionalna kulturno-turistička manifestacija “Kupusijada” održaće se po 12. put u Mrčajevcima od 12. do 14. septembra.

Počeće sutra, u 16 sati narodnim višebojem, a završiće se u nedelju, 14. septembra koncertom narodne muzike.

Organizatori su Turistička organizacija Čačak, Mesna zajednica Mrčajevci i Organizacioni odbor, a domaćin će biti prof. dr Miladin Ševarlić.

Prema rečima pomoćnika gradonačelnika Čačka za društvene delatnosti, Aleksandra Dačića, takmičenje u pripremanju svadbarskog kupusa preraslo je lokalne okvire i godinama okuplja desetine hiljada posetilaca.

“Ove godine u kulturnom programu biće 750 učesnika, a organizatori očekuju izmedu 15 000 i 20 000 gostiju”, kazao je pomoćnik gradonačelnika za oblast mesne samouprave i infrastrukturu, Milan Bojović.

“Cilj je da nastavimo sa pozitivnim pomacima od lane, tako da smo izmenili pravilnik i u takmičarskom delu učesnici će biti ograničeni na kuvanje kupusa u samo jednom loncu. Pored toga, onemogućili smo prodaju hrane izvan ugostiteljskih objekata, jer je tamo ona kontrolisana”, naveo je on.

Direktor TOČ i član Organizacionog odbora, Dragomir Savić, kaže da su sve pripreme završene i da ugostitelji već zauzimaju svoja mesta i izražava očekivanje da će manifestaciju posetiti više ljudi nego prošle godine.

“Dobili smo 2,75 miliona dinara iz gradskog budžeta, ali najverovatnije neće sav taj novac biti potrošen, jer će ušteda biti ostvarena zbog nižih pojedinih troškova”, istakao je on.

Čačanski Autoprevoz će ove godine tokom trajanja manifestacije besplatno prevoziti posetioce do Mrčajevaca.

Foto: bortescristian / Flickr.com

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.