Izvor: B92

Replike dinosaura, od kojih su nege veličine i do 20 metara, u naredna tri meseca krasiće prvi Dino park u Srbiji, smešten na Kalemegdanu.

Jedinstvena izložba dinosaura u prirodnoj veličini biće otvorena na Kalemegdanu tokom naredna tri meseca. Posetioci će imati priliku da pogledaju oko 40 kompozicija, sa 20 eksponata dinosaura u prirodnoj veličini, koji predstavljaju stalnu postavku zabavnog parka Prirodnjačkog centra u Svilajncu.

Neke od replika dinosaurua su i veličine do 20 metara. Modele, koji će biti izloženi na Kalemegdanu, radili su svetski priznati nemački proizvođači replika dinosaura. (U "Rečniku jezičkih nedoumica" Ivan Klajn preporučuje upotrebu reči dinosaur, umesto ustaljene dinosaurus.)

Sporazum o saradnji Javnog preduzeća "Beogradska tvrđava", Prirodnjačkog muzeja u Beogradu, Opštine Svilajnac i Fonda B92, zahvaljujući kojoj će tokom avgusta na Kalemegdanu početi sa radom prvi Dino park u Srbiji, biće potpisan u utorak, 19. avgusta 2014. godine u 12.00 časova u Galeriji Prirodnjačkog muzeja na Kalemegdanu.

Sporazum će potpisati predsednik Opštine Svijalnac Predrag Milanović, direktor Prirodnjačkog muzeja u Beogradu Slavko Spasić, v.d. direktora JP "Beogradska tvrđava" Nikola Kovačević i direktor Fonda B92 Veran Matić.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.