Izvor: Tanjug

Zahvaljujući tome što je i ove godine školski raspust u vreme uskršnjih praznika, a za prvomajski praznik produženi vikend, Vrnjačka Banja očekuje veliki broj gostiju.

Goran Karavesović iz Turističko informativnog centra Vrnjačke Banje, kaže za Tanjug da je Banja omiljena destinacija u vreme Uskršnjih i prvomajskih praznika.

„Prema procenama prodajnih službi očekuje se preko 10.000 gostiju, i mi smo za njih pripremili brojna dešavanja kako bi im boravak učinili što sadržajnijim“, kaže Kravesović.

Tih dana posetioci će uživati u takmičenju u kucanju jajima, kićenju Uskršnjeg drveta radosti, izložbi Vaskršnjih đakonija i ukrasa, sajmu cveća, suvenira i starih zanata na vrnjačkoj promenadi, a u Zamku Belimarković će biti otvoren Uskršnji salon.

Ono štto se posebno izdvaja jeste prvomajska šetnja do planine Goć. Staza je srednje naporna, dužine oko 10 kilometara, a obezbeđena je vodička i medicinska služba.

„Učesnici se penju na oko 1.000 metara nadmorske visine do lovačkog doma gde ih čeka organizovan ručak, a oko 16 sati organizovan autobuski povratak u Vrnjačku Banju“, objašnjava Karavesović.

Goč je poznato planinsko odmaralište sa velikim brojem ribnjaka sa svežom planinskom pastrmkom, koja se može spremiti na licu mesta u etno ambijentu. Tu je i jezero odakle Vrnjčani piju vodu, a treba pomenuti i žičaru, pa restorane i kafane u kojima se možete okrepiti.

Cene smeštaja na Goču su od 1.100 dinara pun pansion u odmaralištu Cvetna dolina do 2.200 u Horizontu. U hotelu "Breza" u Vrnjačkoj Banji prodati su gotovo svi Uskršnji i prvomajski kapaciteti oko 90 odsto.

Četvorodnevni aranžman košta 7.667 dinara, a dete do 10 godina je ima besplatan boravak. U hotelu "Aleksandar" je prodato 80 odsto. Smeštaj su rezervisali stalni gosti, koje i ovog puta dočekuje "prvomajska večera", tj. pečeno jagnje u bašti hotela.

Sutradan, 2. maja, u ovom hotelu organizuje se izlet do Manastira svete Petke, Ljubostinje i Žiče.

Specijalna bolnica „Merkur“ je prodala oko 80 odsto kapaciteta. Četvorodnevni aranžman sa velnes uslugom i korišćenjem akva centra, košta 9.570 dinara, a dete do 12 godina ima gratis boravak.

"Solaris rizort" je prodao oko 75 odsto aranžmana. Najtraženija je porodična soba za četiri osobe koja za tri dana košta 13.200 dinara. U hotelu postoji celodnevna projekcija crtanih i animiranih filmova za decu

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.