Izvor: B92

Zahvaljujući glasovima putnika, beogradski Aerodrom "Nikola Tesla" proglašen je za drugi u Evropi i sedmi u svetu po kvalitetu usluga i investicijama, pokazalo je istraživanje međunarodnog sajta za bukiranje karata "I-Drims".

Anketirano je 14 miliona putnika, a klijenti su naglasili da su im u ocenjivanju glavni kriterijum bili komfor i modernost.

Beogradski aerodrom je pretekao stokholmski i amsterdamski, a da bi se uopšte našao na listi bilo je potrebno mnogo novih investicija i povećanje obima putnika svake godine za 20 odsto.

Aerodrom "Nikola Tesla" je u poslednje dve godine dobio nove sadržaje, kao što su VIP salon, salon za decu, veliki fri šop, dva restorana, pa putnici sada mogu više vremena da provedu u takozvanoj transfer zoni.

Takođe, završena je prva faza rekonstrukcije terminala, uvedena je savremena elektronska oprema za detekciju oružja i eksploziva, rekonstruisani su toaleti, a novi dodati na samim izlaznim terminalima i stvorena baza novog prostora.

Ranije je najavljeno da će se nastaviti sa ulaganjem u modernicaciju i infrastrukturu i uvođenje novih usluga i sadržaja.

Planirano je otvaranje prodavnice najpoznatijih svetskih brendova, ali i srpska kuća, gđe će se prodavati domaci proizvodi, narodna radinost i suveniri.

Najavljeno je, takođe, da će za sveobuhvatnu rekonstrukciju beogradskog aerodoma u naredne tri godine biti uloženo 40 miliona evra iz sopstvenih prihoda.

Pogledajte kompletnu listu:

1. Suvarnabhumi Airport, Bankok – Tajland
2. Changi Airport, Singapur – Singapur
3. Chek Lap Kok Airport, Hong Kong – Kina
4. Narita International Airport, Tokio – Japan
5. Incheon International Airport, Seul – Južna Koreja
6. Cologne Bonn Airport, Keln – Nemačka
7. Belgrade Nikola Tesla Airport, Beograd – Srbija
8. Stockholm Arlanda Airport, Štokholm – Švedska
9. Orlando International Airport, Orlando – Amerika
10. Amsterdam Airport Schiphol, Amsterdam - Holandija

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.