Izvor: B92

Turistička organizacija Subotice (TOS) lansirala je android aplikaciju "Visit Subotica" koja je namenjena mobilnim telefonima i tablet računarima i pruža sve neophodne informacije, preporuke i savete o Subotici.

Kako je rečeno na predstavljanju aplikacije, urađena je na tri jezika – srpskom, mađarskom i engleskom. Njenim instaliranjem na "pametne telefone" ili tablet računare turista dobija sve informacije o Subotici sažete na jednom mestu - o saobraćaju, smeštaju, restoranima, kafeima, arhitekturi, kulturnim mestima, Paliću, Ludašu, Kelebiji, festivalima i manifestacijama.

Prema rečima direktorke TOS-a Ivana Jovčić, aplikacija sadrži i druge brojne korisne informacije kao i uputstva kako doći do svih preporučenih mesta i objekata.

"Aplikacija je potpuno besplatna. To znači da je nakon instalacije u potpunosti funkcionalna, dakle ne zahteva povezivanje uređaja sa internetom, a samim tim turistima ne stvara trošak za korišćenje interneta u romingu", rekla je Jovčićeva.

Ona je dodala da je aplikacija “Visit Subotica” treća takve vrste u Srbiji, odnosno da su slične aplikacije pokrenule Turističke organizacije Beograda i Novog Sada.

Sličnu aplikaciju pre izvesnog vremena lansiralo je i preduzeće "Park Palić" kojom je omogućeno dobijanje svih neophodnih informacija o Paliću, kao što su smeštaj, restorani, važni telefoni, opšte informacije i usluge.

Član subotičkog Gradskog veća zadužen za turizam Vjekoslav Ostrogonac je ocenio da je u savremenom društvu veoma bitno pratiti tehnološke trendove.

"Subotica ovim pokazuje da je grad koji prati trendove i poštuje želje modernih turista", ocenio je Ostrogonac na predstavljanju aplikacije.

Aplikacija “Visit Subotica” dostupna je za korisnike uređaja sa Android platformom kao što su “pametni” telefoni i tableti. Može se pronaći na Android marketu, odnosno preko Gugl pleja, a instalacija i korišćenje je - besplatno.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.