Izvor: B92

Putnicima koji budu leteli avionima letonske aviokompanije Air Baltic biće uskoro omogućeno da izaberu društvo tokom putovanja.

Naime, nova šema SeatBuddy ima za cilj da spoji putnike sličnih interesovanja i tako ih spase od potencijalno dosadnih sagovornika.

"Mi smo prvi u svetu koji nudimo ovu mogućnost", kazao je za AFP portparol Air Baltic - a, ističući da putnici time ne dobijaju pravo da bilo kome zabrane da sedne pored njih.

Putnici mogu da biraju između tri opcije u zavisnosti od toga da li žele da rade, da uspostavljaju nove poslovne kontakte ili, jednostavno, da ih niko ne deranžira tokom leta.

Usluga će biti neobavezna i besplatna, a putnici se prilikom izbora mogu rukovoditi i svojim hobijima. Tako će ljubitelji fudbala ili proizvođači krompira sedeti jedan pored drugog i imati priliku da proćaskaju tokom leta.

Informacije o putnicima prikupljaju se u zaštićenu bazu podataka, a uparivanje putnika se vrši automatski, bez otkrivanja identiteta putnika i njihovih ličnih podataka.

Prvi probni letovi sa "pametnim" raspoređivanjem putnika biće obavljeni krajem ovog meseca i iskorišćeni za "istraživanje budućih komercijalnih potencijala", rečeno je u kompaniji.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.