Izvor: B92

Vrnjačka Banja je na ovogodišnjem Sajmu turizma predstavila ponudu za predstojeću letnju turističku sezonu, a centralno mesto promocije zauzele su mnogobrojne manifestacije koje godinama privlače turiste u to banjsko mesto, kao i novi smestajni kapaciteti i povoljne cene.

Najavljen je prvi festival zdravlja u Vrnjačkoj Banji - Natura Sanat Fest, povodom obeležavanja svetskog dana zdravlja u aprilu, a sa ciljem promocije univerzalnih vrednosti zdravog načina života.

Kruna sezone je osmi Međunarodni Vrnjački karneval koji će biti održan od 8. do 15. jula, a na kome se očekuje više od 300.000 posetilaca u karnevalskoj nedelji i više od 60 karnevalskih grupa iz Evrope i sveta.

Pored Vrnjačkog karnevala, u letnjim mesecima zakazan je veliki broj festivala kao što su Bear Fest, Love Fest, festivali zabavne, narodne i klasične muzike, Festival filmskog scenarija, Dani Danila Bate Stojkovića i niz drugih manifestacija, koncerata, priredbi, gde će svako biti u prilici da pronađe zabavu za sebe.

U aprilu će biti završena i kompletna rekonstrukcija parka u Vrnjačkoj Banji, koji je po svom položaju, prisutnim sadržajima, istorijatu i popularnosti, oduvek smatran i tretiran kao ''''centar'''' svih parkovskih površina Vrnjačke Banje.

Novi izgled parka u francuskom stilu sa dve fontane, bice sigurno jedna od najvećih atrakcija u Srbiji. Pored već postojećih, Vrnjačka Banja je ove sezone bogatija za još jedno luksuzno turističko naselje ''Solaris Resort'', koje zvanično počinje sa radom od aprila. Pored smeštajnih kapaciteta, kongresnih sala, restorana, aperitiv bara, ovaj turistički kompleks nudi sportsko rekreativne sadržaje, otvoren bazen, zatim razne programe joge i pilatesa, ekskluzivni velnes centar, đakuzi, hamam, slane pećine koje će biti jedinstvene u ovom regionu.

Takođe, u izgradnji je i zatvoren bazen, igralište za decu i igraonica, što će predstavljati jednu zaokruženu, kompletnu ponudu.

Cene smeštaja u Vrnjačkoj Banji su na nivou prošlogodišnjih, pa se tako kada je reč o hotelskom smeštaju za pun pansion u dvokrevetnoj sobi cene kreću između 1.400 dinara u hotelu " Promenada", pa do 2.200 - 4.300 dinara u hotelima "Breza", "Zvezda", "Sunny Hill", "Kralj", "Aleksandar". Cene smeštaja u privatnim apartmanima kreću se između 1.500 do 4.000 dinara u zavisnosti od zone i kategorije.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.